slide 2

Bij Hovinga Motors kunt u terecht voor het onderhoud van uw motorfiets.

Of het nu gaat om een hagelnieuwe -, of een fiets met wat meer ervaring. Wij zullen met de beste zorg en aandacht de afgesproken werkzaamheden uitvoeren. De onderdelen en materialen die wij gebruiken zijn geselecteerd op basis van jarenlange ervaring. Uitgangspunt is duidelijk: Zorgeloos rijden voor een redelijke prijs! Motor reparatie Emmeloord


Motor reparatie Emmeloord

ONDERHOUDS TIPS:

Je motorfiets onderhouden is belangrijk voor het behoud van je motorfiets en voor de veiligheid ervan. Naast het gebruikelijke onderhoud zoals het geven van een grote en kleine beurt zijn er ook nog een aantal dingen die je zelf kunt doen om je motorfiets te onderhouden.

Wat moet je doenmotor reparatie emmeloord | Onderhoud van mijn motor

– Smeer regelmatig je ketting. Wij raden aan dit ongeveer om de 300km te doen. Rij je veel in de regen? Overweeg dan om het iets vaker te doen.

– Zet de accu van je motorfiets in de winter aan een druppellader. Hiermee gaat je accu (welke al snel tussen de €80,- en €200,- kost) aanzienlijk langer mee.

– Controleer regelmatig je bandenspanning. Op je achterbrug zit vaak een sticker waarop de juiste spanning vermeld staat. Hierdoor hebben je banden een langere levensduur.

– Controleer regelmatig je oliepijl.

– Staat je motor buiten? Gebruik dan een motorhoes.

– Poets je motor regelmatig. Helemaal na het rijden in de regen of als er zout gestrooid is. Hierdoor blijft je motor aanzienlijk mooier.

– Gebruik in de winter een brandstof conditioner. Hiermee blijft de brandstof in je tank in optimale staat voor het nieuwe seizoen.

– Gebruik in de zomer een injectie en kleppenreiniger. Hiermee levert je motor weer optimale prestaties.

BORVAS is een ezelsbruggetje voor motorrijders voor het controleren van de technische staat van de motorfiets. Het gaat om controles die voor elke rit moeten gebeuren. Deze controle maakt tegenwoordig deel uit van het rijexamen voor het A-rijbewijs.

 


Kortom genoeg tips voor een mooie zomer vol rijplezier, twijfel je of alles nog wel goed werkt? Kom dan nu langs voor een oliewissel met gratis check-up van uw motor, zo kunt u weer gerust de weg op!