Je motorfiets onderhouden is belangrijk voor het behoud van je motorfiets en voor de veiligheid ervan. Naast het gebruikelijke onderhoud zoals het geven van een grote en kleine beurt zijn er ook nog een aantal dingen die je zelf kunt doen om je motorfiets te onderhouden.

Wat moet je doenmotor onderhoud reparatie emmeloord Hovinga 3

– Smeer regelmatig je ketting. Wij raden aan dit ongeveer om de 300km te doen. Rij je veel in de regen? Overweeg dan om het iets vaker te doen.

– Zet de accu van je motorfiets in de winter aan een druppellader. Hiermee gaat je accu (welke al snel tussen de €80,- en €200,- kost) aanzienlijk langer mee.

– Controleer regelmatig je bandenspanning. Op je achterbrug zit vaak een sticker waarop de juiste spanning vermeld staat. Hierdoor hebben je banden een langere levensduur.

– Controleer regelmatig je oliepijl.

– Staat je motor buiten? Gebruik dan een motorhoes.

– Poets je motor regelmatig. Helemaal na het rijden in de regen of als er zout gestrooid is. Hierdoor blijft je motor aanzienlijk mooier.

– Gebruik in de winter een brandstof conditioner. Hiermee blijft de brandstof in je tank in optimale staat voor het nieuwe seizoen.

– Gebruik in de zomer een injectie en kleppenreiniger. Hiermee levert je motor weer optimale prestaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *